Janfire
Kontakta oss
om janfire

Janfire

1979 blev byggnadsingenjören Jan Magnusson eld och lågor. Han upptäckte nämligen att man i stället för el- och oljeuppvärmning kan elda med små kompakta, miljövänliga och energirika träbitar: Träpellets. Därför blev Janfire så småningom hans varumärke. Företaget han bildade 1983, Swedish Bioburner System AB, är idag världens äldsta och mest erfarna när det gäller tillverkning av automatiska pelletsbrännarsystem.

Det började med en vän som kom hem från USA; han hade med sig en påse med något som liknade hundmat. Det var träpellets. Jan tände direkt – efter år av oljekriser på 70-talet insåg han nämligen att detta var framtidens bränsle.

Jan Magnusson fick tillgång till kommunens panna att laborera med på kvällar och lediga stunder och han fick snart smeknamnet “Källarmästaren”. Efter hand utvecklade han automatiska pellets-matningssystem och träpelletsbrännare. Företaget Swedish Bioburner System AB (SBS) etablerades 1983 och tillverkningen började. Främst rörde det sig om pelletsvärmesystem med större effekter för uppvärmning av fastigheter som t ex skolor och hyreshus.

10 år senare, med gedigen erfarenhet från större system och med ökande intresse på marknaden, var tiden även mogen för tillverkning av småskalig pelletsbrännarutrustning för villor. Också i detta segment var Janfire först på marknaden och har idag en unik erfarenhet.

För Jan Magnusson, som fortfarande är delägare i företaget, är det en stor tillfredsställelse att se hur hans över 20 år gamla idéer har förverkligats och blivit till industriell verksamhet med en ledande position i världen.

Har du en Janfire pellets brännare?

Glöm då inte att boka en service inför eldnings säsong för att undvika problem under vintern!
Vi utför service och reparation på janfire pelletsbrännare i hela skåne.

Boka service