Baxi
Kontakta oss
om baxi

Baxi

BAXI AB, tidigare HS Perifal AB, grundades 1981 av Per-Göran Granehed. Från början hette vi bara Perifal AB, där Perifal stod för "Per i Falköping" . På den tiden sålde vi ackumulatortankar med tillbehör till VVS-grossister och rörinstallatörer.

1984 startade samarbetet med HS Tarm A/S, (idag BAXI A/S) en av den tidens största panntillverkare i Norden. Produktsortimentet utökades därmed med värmepannor.

1987 förvärvade BAXI A/S en minoritetspost av aktierna i BAXI AB som ett led i ett utökat samarbete. Försäljningen av värmepannor har hela tiden ökat och representerar idag en stor del av omsättningen och utgör basen i företaget.

Det stora språnget i företagets utveckling kom 1986 när den nyutvecklade vedpannan Solo Plus introducerades på den svenska marknaden. Denna vedpanna tog stora marknadsandelar och idag är företaget marknadsledande på vedpannor i Sverige med en marknadsandel på över 20 %. BAXI AB har med tiden främst blivit känt för sina vedpannor av högsta kvalité och en hög servicenivå.

Sedan 2010 ingår BAXI i BDR Thermea Group, en världsledande koncern inom värmelösningar. BDR Thermea Group har närmare 20 olika produktionsanläggningar spridda över hela Europa och är representerade i Europas flesta länder.

Har du en Baxi pellets brännare?

Glöm då inte att boka en service inför eldnings säsong för att undvika problem under vintern!
Vi utför service och reparation på Baxi pelletsbrännare i hela skåne.

Boka service